Улаанбаатар
Хорт хавдрын эрсдэлийг бууруулах хүнс
2016-11-16

Селен нь хорт хавдраар өвчлөх эрсдэлийг бууруулна. Селен нь ургамлын болон амьтны гаралтай бүтээгдэхүүнд илүүтэй агуулагддаг.

 

Үүнд: далайн загас болон далайн бүтээгдэхүүнүүд ялангуяа сельд загас, далайн байцаа, далайн давс, мах, малын дотор гэдэс (элэг, бөөр, зүрх)

 

 

Үр тарианы бүтээгдэхүүнүүд: улаан буудайн соёлж, бүхэл үрийн ширхэгтэй гурил, хивэг, хар будаа, овьёос, эрдэнэшишд их агуулагддаг байна. Мөн улаан лооль, сармис, дрожж, мөөг, өндөг, оливийн тосонд ч бий.

 

 

Харин нярай хүүхэд эхийн сүүгээр дамжуулан селен авах ба эхийн сүүнд үнээний сүүнээс хэд дахин илүүтэй агуулагддаг аж.

 

Эх сурвалж. НЭМХ

Shuud.mn
Сонин хачин