Нийгмийн эрүүл мэндийн үндэсний төв давсгүй хоолны 10 жор гаргалаа.
Монголчуудын давсны хэрэглээ ДЭМБ-ын зөвлөмжөөс 2.5 дахин их. Давсны хэрэглээнээс шалтгаалсан, артерийн даралт ихсэх, цус харвалт зэрэг зүрх судасны өвчлөл монголчуудын дунд буурахгүй байгаа нь эрүүл мэндийн статистик дүн, хүн амын дунд хийсэн халдварт бус өвчлөл, хоол тэжээлийн судалгааны дүн нотолдог. Тиймээс ХХААХҮЯ, ЭМЯ, НЭМҮТ зэрэг холбогдох байгууллагууд “Давс багатай бүтээгдэхүүний үйлдвэрлэлийг дэмжье” арга хэмжээг энэ оноос эхлэн хоёр үе шаттайгаар хэрэгжүүлэхээр болсон. Энэ хүрээнд НЭМҮТ давсгүй хоолны дараах 10 жорыг гаргажээ.
М.Дөлгөөн
Уншиж байна |