Бидний өдөр тутмын амьдралд тус нэмэр болох энгийн зөвлөгөөнүүдийг хүргэж байна. Тэр тусмаа гал тогооны өрөөнд байхад илүү хэрэг болох санаанууд шүү, туршаад үзээрэй.
-Загасны хайрсыг цэвэрлэхийн өмнө давс түрхээрэй. Энэ нь хялбар салгах арга.
-Арилгасан төмсийг хэсэг хугацаанд хүйтэн усанд байлгаж байгаад чанавал түргэн болдог.
-Төмсийг бүтнээр нь чанахдаа зөөлөн гар дээх буцалгана. Энэ нь төмсний гадна тал үйрч, дотор тал түүхийрэхээс сэргийлнэ.
-Төмсөнд бага зэрэг давс, элсэн чихэр хийгээд буцалгавал сайхан амттай болно.
-Сонгиныг хүйтэн усанд байлгаад хэрчвэл нүд хорсохгүй.
-Өндгийг цагаан цуутай усанд чанавал хагарахгүй.
-Хүрэн манжин, лууван хальстай нь чанаад дараа нь арилгавал хаягдал бага гарна.
-Ургамлыг давсыг ялимгүй онгорхой саванд, чимх давс хийгээд хадгалвал чанар нь хэвээр үлдэнэ.
-Будаа агшаахдаа бага зэрэг цуу хийвэл сэвсгэр цагаан болно.
-Гоймонг эхлээд чанаад дараа нь бага зэрэг шарвал сайхан амттай болно.
-Котлетонд цагаан талх нунтаглаж хийвэл илүү зөөлөн, шүүслэг болно.
-Давсыг хоолоо болгосны дараа хийвэл эрүүл мэндэд сайн.
-Хоолоо хэтрүүлсэн бол зөгийн балтай аяга ус уувал түргэн шингээх тустай.
-Цөцгийн тосны чанарыг хайлуулж шалга. Сайхан үнэр гарч байвал цэвэр тос гэсэн үг.
-Улайссан зуух, плитканы илчийг багасгахдаа шанага, савтай хүйтэн усыг хажуугийн тавцан дээр нь тавь.
Уншиж байна |