Гал тогооны өрөөнд хэрэг болох зөвлөгөө
2016-03-09

 

Бидний өдөр тутмын амьдралд тус нэмэр болох энгийн зөвлөгөөнүүдийг хүргэж байна. Тэр тусмаа гал тогооны өрөөнд байхад илүү хэрэг болох санаанууд шүү, туршаад үзээрэй.

 

-Загасны хайрсыг цэвэрлэхийн өмнө давс түрхээрэй. Энэ нь хялбар салгах арга.

 

-Арилгасан төмсийг хэсэг хугацаанд хүйтэн усанд байлгаж байгаад чанавал түргэн болдог.

 

-Төмсийг бүтнээр нь чанахдаа зөөлөн гар дээх буцалгана. Энэ нь төмсний гадна тал үйрч, дотор тал түүхийрэхээс сэргийлнэ.

 

-Төмсөнд бага зэрэг давс, элсэн чихэр хийгээд буцалгавал сайхан амттай болно.

 

-Сонгиныг хүйтэн усанд байлгаад хэрчвэл нүд хорсохгүй.

 

-Өндгийг цагаан цуутай усанд чанавал хагарахгүй.

 

-Хүрэн манжин, лууван хальстай нь чанаад дараа нь арилгавал хаягдал бага гарна.

 

-Ургамлыг давсыг ялимгүй онгорхой саванд, чимх давс хийгээд хадгалвал чанар нь хэвээр үлдэнэ.

 

-Будаа агшаахдаа бага зэрэг цуу хийвэл сэвсгэр цагаан болно.

 

-Гоймонг эхлээд чанаад дараа нь бага зэрэг шарвал сайхан амттай болно.

 

-Котлетонд цагаан талх нунтаглаж хийвэл илүү зөөлөн, шүүслэг болно.

 

-Давсыг хоолоо болгосны дараа хийвэл эрүүл мэндэд сайн.

 

-Хоолоо хэтрүүлсэн бол зөгийн балтай аяга ус уувал түргэн шингээх тустай.

 

-Цөцгийн тосны чанарыг хайлуулж шалга. Сайхан үнэр гарч байвал цэвэр тос гэсэн үг.

 

-Улайссан зуух, плитканы илчийг багасгахдаа шанага, савтай хүйтэн усыг хажуугийн тавцан дээр нь тавь.

 

Shuud.mn
Сонин хачин